tekentang bijsluiter

Home ] Up ]


BIJSLUITER CARE PLUS TICK-OUT

HOE KUNT U HET BESTE EEN TEKENBEET VOORKOMEN?


Een teek zal niet op mensen springen. Hij laat zich vanuit het struikgewas vallen.
  Draag zoveel mogelijk bedekkende lichtgekleurde kleding (lange mouwen, lange broek instoppen in de sokken, dichte schoenen, hoofddeksel).  Impregneer de kleding eventueel met het contactinsecticide permetrine.  Smeer de onbedekte huid in met een insectenverdrijver met een hoog percentage DEET (diŽthyltoluamide) als werkzame stof (b.v. Care Plus Deet).  Let ook op dieren, ook uw eigen hond. Want zij zijn vaak de gastheer van uw teek!
HOE VERWIJDERT U TEKEN?
Na verblijf in de natuur moet u uw lichaam op de eventuele aanwezigheid van teken onderzoeken.
  Onderzoek uzelf, uw partner of uw kinderen op aanwezigheid van teken na verblijf in een risicogebied. Verwijder de teek zo snel mogelijk. Hoe langer hij blijft zitten, hoe groter is de kans dat besmetting ontstaat. Gebruik voor het verwijderen de Care Plus Tick- Out tekentang. De teek moet in zijn geheel worden verwijderd. Zie verder de gebruiksaanwijzing. Na deze handeling moet de bijtplaats met alcohol worden gedesinfecteerd.
WAT MOET U NIET DOEN?

 

  Gebruik vooraf geen alcohol of iets anders om de teek te verdoven.  Laat hem ook niet op andere wijze schrikken, bijvoorbeeld met een brandende sigaret. Hierdoor kan de teek extra geactiveerd worden.  Knijp de teek niet kapot.
GEBRUIKSAANWIJZING
  Houd de tekentang tussen duim en middelvinger vasten druk met de wijsvinger op het achterstuk van de tang: de grijper gaat nu open.
  Plaats de grijper voorzichtig over de teek heen en laat vervolgens de grijper sluiten.
  Draai de vastgeklemde teek een kleine slag naar links en een kleine slag naar rechts, waardoor de teek gedeeltelijk los komt en trek de teek daarna rechtstandig met een paar voorzichtige rukjes uit de huid; desinfecteer de bijtplek en noteer de datum van de beet in uw agenda.

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...