paklijst

Home ] Up ] Werk & Consequenties ] het huis ] Zaakwaarnemer ] Budget ] Geld onderweg ] verzekering ] Visum nodig ] [ paklijst ] ziektes & gezondheid ] Als het misgaat ] Tips & uitrusting ] Veiligheidstips ] Vliegtickets ] Collect Call ]


Hier zijn we nog heel erg mee aan het stoeien.....

De grote vraag :Wat neem je (niet) mee ??

Hier kun je de paklijst (als hij helemaal compleet is) ook downloaden, en hieronder is de uitleg waarom we iets besloten hebben om mee te nemen of juist Niet mee te nemen.

onderliggende links behorende bij het stoeien met de paklijst 
Overzicht paklijst
Onze slaapzakken
Onze Rugzakken
Care Plus - kit professional
Tips van Reizigers
Australische T3 - olie

andere beschikbare links op deze site : fleecekleding, schoenen, rugzakken, slaapmattenslaapzakken

Wat nemen we niet mee?


Pacsafe

Een jaar voor vertrek hadden we besloten om pacsafe aan te schaffen. Aan de ene kant is dit een zeer zwaar gevaarte (500 gram), maar een zeer prettig gevoel bij het slapen in een trein of op een slaapzaal. 
Uiteindelijk hebben we die pacsafe uit elkaar gehaald en nemen we alleen de staal kabel er van mee met een slotje. Deze kabel is nog vrij dik en als we de lus aan het eind eraf halen is deze zeer goed te gebruiken om de tassen mee vast te zetten. 

Verder nemen we nog extra slotjes mee om de ritsen van de tassen aan elkaar te maken.

 

Karabiners

Ook nemen we karabiners mee met een draai sluiting. Die draaisluiting is een extra handeling, dus we hopen dat hiermee de tassen minder snel meegenomen worden. Wij denken deze te gebruiken bij kleine stukken reizen, om snel even de tassen vast te kunnen zetten. Of om er voor te zorgen dat de tassen niet van het dak van de bus rolt tijdens het reizen...

 

Wassen / scheren :

Om makkelijk jezelf of je kleding te kunnen wassen hebben we een Universele stop aangeschaft. Eerst dachten wij aan een halve tennisbal die ook goed kan functioneren, maar die stop is stukken kleiner.
Ieder van ons heeft een sneldrogende handdoek en washandje mee 

Rubytec is een fluweel zacht handdoekje gemaakt van ultradunne microvezels. Dit materiaal heeft een ongekend vochtopnemend vermogen, is licht, droogt snel en is bijzonder klein op te vouwen

rubytec 90 x 40 cm
Medium - Groen
gewicht : 72 gram 
Prijs: 15,95

Set van 2 washing-gloves 
(groen en blauw)
Prijs: 8,95

 

Somersets scheerolie

Slechts 3 druppels van deze scheerolie zijn voldoende om perfect te scheren zonder wondjes en zonder branderig gevoel. Zelfs de zware baard is geen probleem. De olie bevat geen chemicaliën en is geschikt voor de gevoelige huid. Het kleine flaconnetje bevat genoeg druppels voor 90 scheerbeurten. Ideaal voor op reis!

 

Buff sjaaltjes 

zijn niet meer weg te denken voor ons. We gebruiken deze vaak als hoofddoekje, sjaaltje of zweetbandje, maar het is ook goed te gebruiken om Jac d'r lange haar in een staart te doen.
Polarbuff nemen we ook mee. Deze zijn als sjaal of muts te gebruiken dus zeer fuctioneel voor de koudere landen.
Tegen de felle zon nemen we ook een life-line petje mee

 

 

Drinken

Om het nodige drinkwater binnen te krijgen hebben we gekozen voor 1 SIGG-fles per persoon. Die Sigg flessen zijn al jaren lang onze favoriet. Gaan niet stuk, lekt nooit en is goed schoon te houden. We nemen we een aantal schoonmaak tabletten mee om de flessen grondig mee schoon te kunnen maken.

 

Een waterzuiveraar is voor ons ook niet weg te denken in de paklijst. Ziek worden we toch wel, maar juist door vervuild water kunnen wij westerlingen snel ziek worden, en als we dat kunnen voorkomen... We hadden ook kunnen kiezen voor waterpurifierspul, klein en licht flesje. Het nadeel daarvan is dat er altijd een raar smaakje aan zit, terwijl we juist water drinken omdat het lekker moet zijn! Vandaar dat wij hebben gekozen voor de katadyn pocket

 

Waterflessen

Een begrip in waterflessen is SIGG 
Sigg flessen van lichtgewicht aluminium, zeer robust en 100% lek-proof.
Aan de binnenkant zit een coating bestand tegen allerlei soorten drank.

 

 

swiss_cross.jpg 80x122

 

De gewone drinkflessen met draaidop hebben een volume van 0,3 0,6 1,0 en 1,5 liter. Verkrijgbaar in rood, groen, licht en donkerblauw.

Lonely Planet

Van de Lonely Planet nemen we India mee. Dit is niet het eerste land waar we naar toe gaan... We beginnen met een groepsreis, waardoor we er geen een nodig hebben voor China en Tibet. En we denken er voor Nepal geen een nodig te hebben doordat Rob is al een keer eerder in Nepal geweest. 

De LP India denken we in India of Thailand in te kunnen ruilen voor het volgende land. Dit hebben we ook van meerdere reizigers gehoord.

 

Lenzen

Voor Rob hebben we een voorraadje lenzen aangeschaft (half jaar lenzen).
We nemen 1 fles vloeistof mee voor de lenzen, en de rest kopen we in Azie. 'bausch en lomb'. Deze vloeistof is over de hele wereld verkrijgbaar en goed te gebruiken.

Taalgidsjes

Verder nemen we nog wat taalgidsjes mee om onze talen een beetje op te kunnen halen. Ook nemen we Spaans mee, ook al kennen we beide geen woord spaans. Er staat in de boekjes ook de fonetische uitspraak.
Kijk maar eens bij onze sponsor pagina onder easy travel-cards

Vochtige doekjes

We hebben gehoord van Wereldreizigers.be dat het heel handig is om vochtige doekjes mee te nemen. Zelf gebruiken wij die thuis nooit, maar we zorgen er nu toch dat deze doekjes bij ons in de tas zitten. Deze kun je gebruiken als er geen wasvoorzieningen aanwezig zijn, zodat we onszelf toch een beetje kunnen 'wassen'. Ook is het handig om dit in de dagrugzak te hebben als iemand in de bus niet lekker wordt.

 

De Backpacks

De rugzakken die we mee nemen zijn van Lowe Alpine 
Rob: Contour III (70 + 15 liter)
Jacky:Sirocco I (60 + 15 liter)
Eigenlijk zijn dit precies dezelfde rugzakken, alleen is de ene een dames model en de andere een heren model.


de contour 3

Meer info over de Rugzak 

We hebben de rugzak uitvoerig getest tijdens een hiking in Luxemburg en we zijn zeer tevreden over het draagcomfort van de backpack. De tassen zijn aan alle kanten en op alle mogelijke manieren te verstellen zodat het voor alle omstandigheden en voor iedereen prettig is te dragen. Bij deze rugzak is het heel goed te merken dat het gewicht niet op de rug en schouders gedragen wordt. Doordat het gewicht op de heupen gedragen wordt hebben wij haast niets gevoelt van het hele gewcht wat wij bij ons hadden! De eerste dagen was het even wennen op de heupen. 

 

We kregen wat schuurplekjes bij de banden van de heupen. Ook voelde we alle gewrichten in onze benen die aan het gewicht van de backpack moesten wennen. Daarom zijn stevige schoenen een zeer belangrijk punt bij het wandelen met een zware rugzak.

Regen-/transporthoes  voor om de rugzakken als bescherming voor de regen en de transport in het vliegtuig.

 


de sirocco 1

De Schoenen

We hebben gekozen voor Life-line kisten met inleg zooltjes. De meeste wereldreizigers kiezen voor Bergschoenen van de klasse B/C. Ook het schoeisel hebben we tijdens de Luxemburg hiking kunnen uit testen. We hebben Meindle bergschoenen meegenomen en de Life-line kisten. We zetten de voordelen en nadelen van de verschillende schoenen even op een rij. 

Nieuw dit jaar in de Collectie zijn de Life Line - Dutch Special Forces Boots 

 

Onze testresultaten over de kisten: 

Nadelen kisten :
*Je moet ze inlopen!! *()$%**
*Minder comfort onder je voeten (wij hebben nu inleg zooltjes gekocht, en nu zit het super!)

Voordelen kisten:
*Ze zijn niet super zwaar.
*Geeft veel stevigheid bij de enkels.
*Je voeten blijven koeler in Kisten! (Zeer belangrijk in Azie!!)
*Als je door modder loopt word je schoen vies ipv je broek. (hoge schoen)
*soepele schoenen (meer heb je vaak niet nodig, kisten liggen zijn ongeveer op type bergschoenen B).
*Door de hoge schoen kan Jacky niet meer door haar enkels gaan (zwakke enkels)Bergschoenen (B/C) Nadelen:
*Je loopt je eigen benen (cq broek) vies bij modderig weer.
*Schoenen zijn zeer zwaar (rob heeft Meindle Perfect)
*veel te warm en zweterig in je schoenen. (een zeer groot nadeel voor Azie)
Voordelen Bergschoenen:
*Hoef je niet/ haast niet in te lopen
*je hebt verschillende gradaties in de kwaliteit van de schoenen (A, B, C, D.)
Conclusie:
Omdat wij op WR niet elke dag een bergtocht gaan lopen... Hebben wij ervoor gekozen om onze kisten mee te nemen. Wij hebben er wel als extra inleg zooltjes in. Hierdoor krijgen de kisten veel meer comfort, waardoor ze echt ideaal zijn voor ons. De zooltjes die speciaal zijn gemaakt voor deze kisten zijn zeer goed luchtdoorlatend waardoor we onze voeten droog houden.

 

 

 

 

 

 

Teva's (originele)
Als we onze kisten niet aan willen maar wel lekker willen lopen doen we onze teva's aan.
Deze slippers lopen wij al jaren op en zijn ook ideaal voor lichte bergtochten of met lichte bepakking. Hier zou je ook mee kunnen douchen, maar doordat de originele tava's van stof zijn blijven ze erg lang nat. Wij vinden dit niet prettig waardoor wij hebben besloten om teenslippers mee te nemen voor het douchen en de originele teva's om als wandel schoen erbij te gebruiken.

Teenslippers
Voor teenslippers hebben wij gekozen voor 'Teva Mush'. Wij zijn altijd al heel erg tevreden met dit merk. Teva's staan er om bekent dat de banden die over de voeten gaan ook in de zooltjes doorlopen waardoor deze dus niet los kunnen laten.
 

Geen maandverband en tampons, maar...

De keeper... 
In Azie is maandverband en tampons slecht verkrijgbaar waardoor je flinke voorraden mee kan slepen. Ook is het erg onhygienisch en kunnen er snel infecties ontstaan. Dit komt doordat maandverband en tampons het vocht opvangt (wat kan gaan broeden). Daar moet ik echt niet aan denken! 
Van wereldgezichten.nl hebben ik de tip gekregen om de keeper te gebruiken. Zie www.dekeeper.nl . Het ziet er uit als een gootsteenontstopper, maar doordat de keeper het maandelijkse vocht opvangt (en niet opneemt doordat de keeper zit vacuum) Hij kan ten eerste langer ingehouden worden (zeer makkelijk bij een lange treinreis), en het kan  niet ontsteken... Ook neemt het weinig ruimte in beslag, en je kan er 10 jaar mee doen, waardoor je uiteindelijk weer veel goedkoper uitkomt. En je hebt geen afval en het is makkelijk schoon te houden. Wel is het even wennen.

 

T3 - OLIE

Wij kwamen we een klein flesje tegen 'T3 first aid' olie.
Dit is een antiseptische olie, werkzaam bij snijwonden, brandwonden, kneuzingen, insectenbeten, keelpijn, verstopte neus, voetschimmel,...
En maar 15 ml. en super licht. 
We hebben het nog niet uitgeprobeerd, maar ons lijkt het wel wat voor in de WR-tas.

We hebben het maar zelf gefotografeerd, aangezien er geen afbeeldingen op internet aanwezig zijn. 

De gehele paklijst kun je binnenkort hier downloaden in exell formaat 

 

Horloges

Zelf ben ik (rob) helemaal gek op de Suunto Vector. Dit apparaat heeft alles aan boord. ( horloge, hoogtemeter, barometer, compas) 

Jacky heeft de bekende Baby-G 

 

Jassen 

We hebben beiden een jack van Lowe-Alpine voorzien van de bekende triple point coating. ( lightweight, breathable en waterproof) 

 

Medicijnen / Ehbo 

Belangrijk onderwerp. Hier hebben we op de eerste plaats gekozen voor een ehbo setje van Tropenzorg.(de proversie) 

Een door tropen- en expeditieartsen samengestelde set met zowel steriele medische hulpmiddelen als een uitgebreide set EHBO-materialen. De Care Plus® Kit Professional bevat o.a. een EHBO-paspoort en een artsenverklaring voor de steriele medische hulpmiddelen. Ook met handig uitneembaar kitje voor bijvoorbeeld dagtochten

Natuurlijk nemen we middelen mee tegen: diarree, hoofdpijn, reisziekte, keelpijn, antibiotica.. De malaria profylaxe ( lariam en paludrine) de pil, condooms.., srl spiergelei, lippen balsum, scheergerei

Daarnaast ontbreken de muggen-werende middelen, zoals de klamboe, deel,de tekentang en de muggen stick niet in de pack. Zonnewerende middelen horen hier ook bij.

Meer info over het EHBO pakket 


Basis  (kleding &  artikelen) 

Dit was ook een lastige. Na lang passen en meten komen we uit op ieder :
2 paar broeken, 
1 korte broek, 
3 paar onderbroeken, 
1 blouse lange mouwen, 
1 blouse korte mouwen 
2 T-shirts (lichtgewicht en sneldrogend). 
3 paar sokkken, 
1 x zwemkleding en een potje wasmiddel! 

Slaapzak + binnenhoes + matje ( matje is voor de eerste maand belangrijk) 

Een moneybelt met wat dollars, documenten tasje voor om je middel

andere beschikbare links op deze site : fleecekleding, schoenen, rugzakken, slaapmattenslaapzakken

 

Slaapzakken 

 

We hebben gekozen voor Salewa. 
Licht-gewicht en multifunctioneel

Meer info over de slaapzakken

De binnenhoes is van haglofs

MATERIAL DRYSKIN®
Polyester fabric. 
Comfortable and soft against with 
good wicking properties.
ongeveer 300 g 

Reserve setjes /overige kleine dingen

Van die kleine dingen die je onderweg niet zo snel kunt vinden. zoals 1x reserveveters, stukje sterk duck-tape, naaigaren, noodfluitje, gespen voor je rugzak. Stukje touw, knijpers, waslijntje, pennen, schoensmeer, 

 

Papieren / Documenten 

Copien van belangrijke papieren, traveller checques, pasfoto's, visitekaartjes. bankpassen. Natuurlijk ook copien naar je email-adres. Handig om een notitieboekje mee te nemen. Reken er maar op dat we vaak ergens op moeten wachten.

 

Electronica / Foto toestel

We zijn gek op foto's maken, dus een digitale camera gaat mee, evenals een mp3 spelertje met wat muziek..(dat apparaat heeft een usb aansluiting, dus met een beetje moeite kunnen we onderweg vanaf onze cdrom in een internet cafe nieuwe nummers er opzetten.  
De fotos op de compactflashkaart kun je in de betere internetshop ook laten branden op cdrom. De cdrom sturen we naar huis. 

 

 

 

 

Messen & Tools 

Mijn gerber (rob) is echt onmisbaar.  Een multifuntionele tool die ik echt overal meesleep. (Multi-Plier 600)

De Multi-Plier 600 serie heeft een eenvoudig en solide blokkeringsysteem voor alle componenten. Om de componenten te ontgrendelen schuif je simpelweg de blokkering naar achteren en de component kan dan gemakkelijk ingeklapt worden. Het is mogelijk iedere component afzonderlijk uit te klappen zonder dat eerst andere componenten uitgeklapt moeten worden. Andere kenmerken zijn de fraaie afwerking, eenvoudig te openende accessoires, roestvast staal en een levenslange garantie

 

Jacky heeft van Victorinox een mooie multitool gehad om deze eens keihard te gaan testen 

 

Lampjes 

Kan niet missen : de Petzl Tikka 

Specificaties:
- compacte hoofdlamp
- LED verlichting
- loopt 150 uur op een set batterijen
- gebruikt 3 LR3 / AAA batterijen
- gewicht: 70 gram inclusief batterijen
- prijsindicatie: f 79,95 / € 36,30

 

 

 

Wat nemen we niet mee / Afgevallen producten

Na een eerste inpak sessie moet er toch een hoop afvallen. 
Een thermosflesje, extra fleecetruitje, regenbroek. een T-shirt, 1 paar sokken....Enne de gamaschen... 

Na een uurtje overwegen is er toch weer een hele stapel afgevallen. Dat scheelt ruimte in de bekpek.

De tenten, camping en kookspullen nemen we niet mee.

We zijn van plan in Australie een auto te kopen met campeer uitrusting. Kijk ook naar onze australie pagina 

En in Nieuw Zeeland hopen we een klein campertje te huren 
Meer tips hierover op de Nieuw-Zeeland pagina

Back Next

 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...