India

Andere bezochte / te bezoeken landen:
Up ] China /Tibet ] Nepal ] [ India ] Thailand ] Laos ] Vietnam ] Cambodja ] Nieuw Zeeland ] Australie ]

Reisverhalen en Tourtips :
 
05.02.2004 - Bijzonderheden India
29.01.2004 - De laatste week India
25.01.2004 - Bison Wells
22.01.2004 - Kodeikanal
18.01.2004 - Munna
16.01.2004 - kumily
09.01.2004 - Kerala, Cochin en de backwaters
01.01.2004 - 10 dagen Colva Beach
30.12.2003 - Goa - Colva beach
27.12.2003 - Richting Zuid
22.12.2003 - Udaipur - het 007 sprookje
17.12.2003 - Jodhpur
13.12.2003 - Jaisalmer
29.11.2003 - Op naar Agra en de Taj Mahal
24.11.2003 - We zijn nog steeds in Delhi
17.11.2003 -  Discover Delhi
India - steden en trein info
india - jaipur hotel voucher @ rob en jacky op wereldreis - rugzakreis.nl
Tip: aanvragen visum
Tip: taj mahal

"Freedom is not worth having..... if it does not include the freedom to make mistakes"
(Mahatma Gandi) 

We zijn lang in Delhi geweest, want er is zoveel te zien, Daarna naar Agra (Taj Mahal ). Vandaar naar :Jaipur, Jaisalmer, Jodhpur en Via Udaipur naar het zuiden.  

Het zuiden : Ahmadabad - Mumbai - goa - Chochin - Kumily - Munnar - Kodeikanal - Madras...

Dan via Mumbai naar Goa ....

 

Oppervlakte

3.287.263 km2

Hoofdstad

New Delhi

Inwonertal

1,027 miljard (census 2001)

Bevolkingsdichtheid

312,4 per km2 (2001)

Godsdienst

Hindoeïsme 82%, 
Islam 12,1%, 
Christendom 2,3%, 
Sikhisme 1,9%,  
Boeddhisme 0,8%, 
Jainisme 0,4% 
Overig 0,5%

Taal

Hindi en Engels, 
16 andere officiële talen; er worden ruim 200 verschillende talen/regionale dialecten gesproken

Nationale feestdag(en)

26 januari 
(Proclamatie van de Republiek India, 1950)

Klimatologische gesteldheid

Er zijn grote klimatologische verschillen. Het noordwesten heeft een semi-aride klimaat, in het noordoosten is het tropisch vochtig, in de Himalaya-gebieden heerst een toendra-klimaat, in het Ganges-gebied is het subtropisch. Het klimaat wordt door de noordoost- (jan.- maart) en de natte zuidwestelijke (juni-sept.) moesson bepaald.

treinen in india 

Jaipur en omgeving

Jaipur, de levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel ``Pink City`` genoemd. Deze naam dank het aan het feit dat het oude centrum is opgebouwd uit roze zandsteen. In het centrum liggen het koninklijk paleis, het paleis der winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium. Net buiten de stad vind je nog Nahargarh fort, ook wel tijger fort genoemd, de koningsgraven, en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur is Amber Fort gelegen, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. Per taxi of motorriksja is de beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur.
Jaisalmer

Niets in India is te vergelijken met Jaisalmer, Jodhpur heeft weliswaar een van India`s meest spectaculaire forten maar dit ver in de afgelegen woestijn gelegen fort van Jaisalmar is een sprookje op zich. Als een soort Fata Morgana rijst de stad op in de woestijn. Slenterend door de smalle straatjes van het fort en over de stadswallen voel je je één met het sprookje uit duizend -en- één -nacht, terug in de tijd, het land van de maharadja`s en rajputs…… Deze inspirerende, romantische en opwindende stad wordt ook wel met eer de gouden stad genoemd vanwege de honingkleurige gebouwen en de zon die er stralend boven staat. Het is niet moeilijk om je weg te vinden in Jaisalmer, te voet kun je alles bereiken. Vanuit Jaisalmer gaan we op kamelen safari voor 3 dagen/2 nachten. Een onvergetelijke ervaring, slapen onder de sterrenhemel in de woestijn, overdag op de rug van een kameel een tocht van ongeveer 5 uur per dag. Je overnacht in tenten of in de openlucht, de gidsen zorgen voor vermaak en de maaltijden en begeleiden je op deze safari.
Jodhpur

De stad Jodhpur wordt gedomineerd door een reusachtig fort, het Mehrangarh Fort. Daarnaast is het zeer zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de oude stad met de vele tempels, paleizen en de markt met de authentieke klokketoren en het maid Bhawan Paleis en museum. Jodhpur is gelegen aan de rand van de Thar woestijn en is in het moderne India een echte handelsstad.
Udaipur

Eén van de meest romantische steden van Rajasthan is Udaipur, adembenemende bergtoppen, het pichola meer, sprookjesachtige paleizen, een klein venetië wordt deze stad ook wel genoemd. Deze middeleeuwse stad met ontelbare straatjes, kleurrijke markten, tempels en paleizen mag je zeker niet missen! Wat dacht je van chique dineren in het sprookjesachtige Lake Palace Hotel gelegen in het Pichola meer en bediend worden door Punjab.? Ook de omgeving is de moeite waard, huur een fiets of motorriksja en ga de omgeving verkennen, de dorpjes met oude ambachten, zoals weverijen, tegelmakerijen, dans en zang.

 

Achtergronden
India is een van de grootste landen ter wereld. Om je een idee te geven: Het telt ongeveer tachtig keer het oppervlak van Nederland. Het land strekt zich uit van de Indische Oceaan, vlakbij de evenaar, tot aan de toppen van de Himalaya. India bestaat voornamelijk uit in cultuur gebracht land. 

Toch komen ook natuurliefhebbers hier aan hun trekken. Veel trekvogels rusten uit bij de bronnen in het Keoladeo-reservaat bij Bharatpur. Pronkstuk hier is de zeldzame Siberische kraanvogel

In de beboste gebieden in het oosten van Rajasthan leeft veel wild, waaronder ook nog enkele tijgers. De diversiteit aan landschappen, culturen en wetenswaardigheden in India is enorm, en het is interessant om je hier vooraf enigszins in te verdiepen. 


syberische kraanvogel

 
Rajasthan
In deze provincie neemt de hindoe-cultuur een aparte plaats in. Tijdens de islamitische overheersing van de Mogols, die van 1527 tot 1757 duurde, werd het hindoeïsme in Rajasthan levend gehouden door de Rajputs, een kaste van strijders en landbezitters, enigszins te vergelijken met de middeleeuwse ridders in Europa. Zij regeerden vanuit hun vorstendommen Jodhpur, Bikaner, Jaipur en Udaipur. Aangezien de Rajput-families zich niet verenigden en zelfs vaak onderling in oorlog waren, konden zij niet vermijden dat ook zij in het Mogol-rijk werden opgeslokt. Zij hielden echter sterk vast aan hun eigen cultuur en erecodes, en daardoor komt het dat de hindoes van Rajasthan zich in uiterlijk nog altijd onderscheiden van die in de rest van India: De mannen dragen vaak grote tulbanden, en hebben opvallende snorren. De vrouwen gaan gekleed in zeer kleurige gewaden en sluiers, en dragen veel zilveren sieraden. 


Momenteel is het hindoeïsme in India de religie met de meeste aanhangers. Het moeilijk te doorgronden sociale systeem van de zogenaamde ‘kasten’ is officieel weliswaar afgeschaft, maar vormt toch de grondslag voor de Indiase samenleving en is daardoor in veel opzichten nog steeds bepalend. Kenmerkend voor het hindoeïsme is het ontelbare aantal goden. Iedere hindoe heeft zijn eigen favorieten en niemand kent ze allemaal. Hoewel India nog steeds een arm land is, maakt het economisch grote vorderingen. Het land is uitgegroeid tot een van de belangrijkste dienstverleners in de computerbranche en Indiase IT-specialisten zijn over de hele wereld dan ook erg gewild Tempel van Kandarija Mahadeo/Khajurako
 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright © 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...