22.09.2003 - 4 dagen trekking

Up
30.09.2003 - Onze ervaringen china
27-30.09.2003 - Met de bus naar Nepal
26.09.2003 - dagje gyantse
22.09.2003 - 4 dagen trekking
18.09.2003 - 4 dagen lhasa
17.09.2003 - op naar lhasa
16.09.2003 - Een dagje Shengdu
15.09.2003 - richting shengdu
14.09.2003 - een dagje songpang
13.09.2003 - Een helse rit naar Songpang
12.09.2003 - 200 kilometer terreinrijden
11.09.2003 - De Geelkap orde
10.09.2003 - Op naar tibet
09.09.2003 - op naar Lanzhou
07.09.2003 - de baobabgroep
07.09.2003 - 2 dagen peking
06.09.2003 - vliegen naar Peking
05.09.2003 - Het Afscheid van Rotterdam
china-tibet-baobab
Tip: tibet-potala paleis
tip : Lhasa in het kort
Tip: chinese muur4 dagen trekking op Tibetaanse hoogten (22 t/m 25 september)

 

Per bus rijden we vanuit Lhasa door de Yarlungvallei naar de Kamba La-pas (4794 m). Vanaf deze pas heb je letterlijk en figuurlijk een adembenemend uitzicht over het turkooizen Yamdruk Tsomeer (Schorpioenmeer), dat omringd wordt door besneeuwde toppen. We dalen af naar Nakartse waar we na de lunch beginnen aan onze vierdaagse trek. Het gebied waar wij doorheen lopen is glooiend. De zwaarte van de wandelingen ligt dus niet zozeer in de hoogteverschillen of de lengte, maar meer in de hoogte waarop men loopt (boven 4000 meter). De rust, het natuurschoon en het contact met de Tibetanen verlenen een bijzonder karakter aan deze trek. Deze eerste dag zullen we in zon 2 3 uur naar onze eerste kampeerplaats lopen, waar we onze tenten opzetten aan de oevers van het meer. 

    

Dag 1 - 2 uurtjes wandelen

Deze eerste dag gaat van 3700 naar 4500 meter. Op deze hoogte zal de trekking plaats vinden. We staan om half 8 op. Het slapen is vannacht iets beter gegaan. Na ons ontbijtje van noodles stappen we in de bus. Na pakweg een half uurtje rijden we de bergen in. Dat gaat heel spectaculair. De chauffeur rijd als een idioot langs afgronden, hij haalt zelfs onderweg een andere bus in. Is tie nou dronken of komt dat door de vele bochten. Op het hoogste punt (4794 m) stoppen we even.

 

 


Yamdruk Tsomeer

Hier komen veel boeren met hun jaks (foto-yaks) om snel wat geld te verdienen. Hier gaan we niet op in. Met een telelens kun je ook veel doen.

Het is inmiddels 1500 uur. We komen in het dorpje waar we onze overige bagage gaan opslaan. Hier is ook het begeleidingsteam aanwezig. 

1 vrachtwagen met chauffeur
1 gids
1 kokkie met zijn vrouw 
en de nodige materialen (tentjes, kookgerei, grote tent)    


onze trek-truck

Vanaf deze plek stappen we allemaal in de truck om nog een uurtje flink heen en weer geschut te worden tot we beginnen met wandelen. Het is maar een ritje van 8 km, maar dit pad is zo slecht dat we zelfs 2x kort vast komen te zitten. Hans heeft weer eens wat uitgezocht. 

 Oke dan, Het is tijd voor het echte werk. Bij een klooster mogen we eruit en de weg op. We gaan van start met een vlak terrein. Pakweg 2 uur wandelen. Het weer is goed, droog  en 25 graden. Het uitzicht om je heen is verbluffend. Dit eerste stukje gaat heel lekker. We houden er flink de pas in. Wat een rust. Geen trucks, herrie en chinezen. Het is echt uitgestorven. We komen vlot aan bij het kamp. Eerst ons tentje opzetten.

Jacky kan het niet laten en gaat Baas (een van onze reisbegeleiders) knippen.  Even later zitten we onder het genot van een bakkie koffie/thee te genieten van de ondergaande zon. Na het eten is het snel afgelopen. Het is al om 21.45 stil in het kamp.
We besluiten buiten te slapen. Half dan. Het is zo helder buiten dat Jacky voor het eerst alle sterren en de melkweg ziet. Ze telt zelfs 4 vallende sterren. Zo mooi hebben we het nog niet meegemaakt. S'nachts om 3 uur maakt ze me wakker. Er ligt ijs op haar slaapzak. Snel gaan we de rest van de nacht binnen liggen...

 

 

Dag 2  - 5 uur wandelen    

Wakker worden in een oase van rust is fantastisch. Bijna iedereen is al aan de thee en ontbijt. Half 9 vertrekken we voor het eerste stuk van 2 uur op vlak terrein. Jacky is moe en ze heeft snel last van haar blaren. Ze besluit tot de volgende stop met de truck mee te rijden. Het 2de stukje gaat dwars door een moeras waarin ook wilde paarden lopen. Het is enorm uitgestrekt. We zitten lekker in het het zonnetje en hebben lunch aan het meer , waar het kookteam en lekker, maar zwaar op de maag liggend rijstgoedje maakt.  S'middags nog een vrij hoge en stijle pas over. Daarna lekker relaxed downhill naar kamp 2. En wederom gaat het licht vroeg uit vanavond.   

 

Dag 3  - 7 uur wandelen    

De zwaarste dag van deze trek. Om half 9 op en direkt na het ontbijt vertrek voor een tour rond het meer en over 3 passen. De hoogste pas (4700 meter !) bereiken we rond 1500 uur. We zien ons kamp in de verte al liggen. De achterblijvers van vandaag hebben al onze tentjes opgezet. Lief h.

Toch duurt het nog 2.5 uur voordat we er zijn. Jacky heeft de gehele dag op haar Teva's gelopen. Die Life-Lines geven weer blaren bij ons allebei. De eerste pas oversteek was erg zwaar. Toch gingen we, en vooral jacky er steeds beter overheen.

Onderweg moeten we ook nog een riviertje oversteken. Volgens hans staat dit riviertje soms wel eens 1 meter hoger. Dat had lachen geweest. Rond half 6 bereiken we het kamp. We zijn best weer trots op onzelf. En dat op gemiddeld 4500 meter hoogte.

Als de geuren van de kamp-keuken naar ons toe komen is de energie zo'n beetje op. We worden warm en rozig. Vanavond is niet niet alleen feest omdat we het weer gehaald hebben, maar ook omdat Gerda jarig is. Kokkie heeft als extra een aardappeltaart gebakken. Hilariteit alom. Het dorpshoofd (van de stam in de buurt) komt Gerda feliciteren en gelukwensen met witte sjaaltjes. De aardappeltaart is niet te vreten. Je ziet langzaam stukjes achter de tent verdwijnen.  

 

Dag 4  - 2,5  uur lopen  (laatste dag)    

Ons basiskamp staat in de buurt van een lokale stam. Dat levert leuke taferelen op. Vooral de jonkies vinden ons erg intressant en zijn ontzettend nieuwsgierig.

Gelukkig bedelen ze hier niet. En we mogen zelfs foto's maken.

Ze kruipen wel zonder schaamte je tent binnen.   

De trek is ten einde. Officieel dan. Het ontbijt is een verrassing van kokkie.  Gebakken broodjes met ei en tonijn. Heel lekker. De liefhebbers kunnen van het kamp nog naar Nakartse lopen. Zo'n 2,5 uur in de volle zon. Maar de Himalaja omgeving maakt veel goed. De achterblijvers ruimen het kamp op. 

In Nakartse lunchen we gezamenlijk en rijden met onze eigen bus in 3 uur naar Gyantse waar ons een hemelse douche en relaxte kamer opwacht.

himalaja omgeving.

 

Morgen : Dagje rust in Gyantse
 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...