07.09.2003 - 2 dagen peking

Home
Up
30.09.2003 - Onze ervaringen china
27-30.09.2003 - Met de bus naar Nepal
26.09.2003 - dagje gyantse
22.09.2003 - 4 dagen trekking
18.09.2003 - 4 dagen lhasa
17.09.2003 - op naar lhasa
16.09.2003 - Een dagje Shengdu
15.09.2003 - richting shengdu
14.09.2003 - een dagje songpang
13.09.2003 - Een helse rit naar Songpang
12.09.2003 - 200 kilometer terreinrijden
11.09.2003 - De Geelkap orde
10.09.2003 - Op naar tibet
09.09.2003 - op naar Lanzhou
07.09.2003 - de baobabgroep
07.09.2003 - 2 dagen peking
06.09.2003 - vliegen naar Peking
05.09.2003 - Het Afscheid van Rotterdam
china-tibet-baobab
Tip: tibet-potala paleis
tip : Lhasa in het kort
Tip: chinese muur2 Dagen Peking 

We zijn uiteraard naar het Tian Anmen plein (het plein van de hemelse vrede) geweest, De Verboden Stad(nou ja het eerste stuk dan), langs het Moausoleum. De Hutongs  
Het zomer paleis,  de Zoo (de reuzenpanda) en in de oude binnenstad.  Ook nog het Chao Yang Theater met zijn zeer snelle acrobaten.   

We zouden natuurlijk zo'n eerste echte dag vroeg opstaan om peking eens even te verkennen. Nou vergeet het maar. Pas om 10 uur wakker. Lekker een taxi gepakt om naar het Tian Anmen plein te gaan. We dachten slim te zijn. Bij het hotel hebben we dit in het Chinees laten op schrijven. Bij aankomst geen plein. Wel 2 towers. ( Drum en Bell tower ). En we hadden nog geen kaart. Bleek dus eigenlijk dat die dame achter de balie ons naar het tianmen lake heeft gestuurt, zo'n 15 peking minuten verder dan waar we heen wilden.Peking minuten ??

Ja. In Rotterdam kun je van het Centraal station redelijk in 15-20 minuten naar Rotterdam Zuidplein rijden. Nou... een afstand van 8-10 kilometer. In Peking duurt zo'n ritje 3 x zo lang..  Te veel auto's en bussen. Elke weg en kruising staat constant vast. 

Uiteindelijk hebben we het plein gehaald. Het is verschrikkelijk groot en best wel touristisch. We zagen er zeker apart uit want al snel werden we om de 5 minuten aangesproken enerzijds door studenten die hun engels wilden oefenen. Anderzijds door families die met ons op de foto wilden. Het eerste wat ze vroegen :Are you soldier ?

De hoofdstad van China heeft 9 miljoen inwoners. Veel mensen verplaatsen zich per fiets. Naast veel overblijfselen uit de keizerlijke dynastieen kent Beijing veel bouwputten waarin nieuwe complexen worden gebouwd. Veel van de oude Hutongs zijn volgens de kenners al verdwenen om plaats te maken voor de nieuwbouw.

Je kunt duidelijk zien dat ze hier flink bezig zijn met de Olympic Games, in 2008.   

Die studenten proberen je trouwens 4 minuten later in het museum te krijgen, waar zogenaamd hun collectie hangt. Of ze willen je graag even rondleiden.

Op straat /in de winkel buurt wordt je ook vaak aangeproken of je dvd/ of vcd wil kopen. Die Hutong zijn fantastisch. Kleine, volle straatjes vol met winkeltjes en mensen. Je kunt hier kleding kopen voor een prikkie Eigenaardigheden van Peking 

Taxi's zijn meestal rood. Je loopt gewoon de straat op, steekt je hand uit en er staan er 3 voor je neus. Via de hotelbalie is het duurder. Op het achterraam zit altijd een blauwe stikker met de prijs, oftewel de luxe waarvoor je betaald. 1,20 of 1,60 yuan. Ze beginnen altijd met 10 yuan. Let er wel op dat ze de meter aanzetten. Als je iets wilt bezoeken, laat het dan in het chinees  op een papiertje zetten. De oudere mensen en taxi chauffeurs spreken geen engels. Beijing lig altijd in de mist. Het moet wel flink waaien als er een heldere lucht komt. 
Toeteren in het verkeer is heel normaal, maar je ziet nergens agressie. Ze claxoneren alleen maar om te laten merken dat ze er aan komen. Automobilisten zijn hier goede chauffeurs maar doen alles wat in Nederland niet gewaardeerd word. Laat remmen, plakken, links en rechts inhalen, afsnijden, midden op een drukke weg keren, tegen het verkeer in rijden. 

Eten in Peking

Ja hoor, het is gelukt : Met stokjes.  Wij zijn nu 2 x met de groep gaan eten. Geheel op  traditionele Chinese stijl.  Dwz  1 persoon bestelt de gerechten voor een hele groep, die dan door iedereen gedeeld worden. ( het rijsttafel idee). Chinezen eten vaak in groepen. Het gaat dan vaak om het eten zelf. Gezelig natafelen is er niet bij. Wanneer iedereen gegeten heeft, staat iedereen plotseling op en verdwijnt.  Eten in China is trouwens lachen. Bij een goede Chinese maaltijd hoort smakken, met de mond vol praten, slurpen, botjes en graten  uitspuwen op de grond, een boer laten en af en toe een lekkere rochel.   

Achtergrond informatie :

 • Een Big Mac menu a euro 1,70

 • Dinner voor 2 personen : euro 2,30 
  (met 0,5 l cola en 0.6 liter bier )

 • Summer Palace : euro 3

 • De Zoo : euro 2

 • taxi van hotel naar city : euro 3(+/-)

 • Bier is goedkoper dan water en cola...

 • ontbijten kost hier : 1 euro 


de hutongsHet zomerpaleis 

Dit paleis heeft heel wat moeten doorstaan in de loop van de eeuwen. Gebouwd in 1750, 1860 platgebrand, 1886 gerestaureerd, in 1900 weer verwoest, 1902 herbouwd. Vanaf 1914 zijn er al gedeeltes open voor publiek.

Het paleis is de  keizerlijke tuin met vele paleizen, tempels en paviljoens, waar de keizer en zijn gevolg zich terugtrokken voor rust en ontspanning.  We hebben niet alles gezien.  Heel leuk vonden we de wandeling van meer dan 1 km langs het water ( boulevard) naar de veerbootjes.Ook heel leuk om te doen :

Neem halverwege een veerbootje naar de Zuidkant van het terrein. Dan vaar je zo over een groot meer met een mooi uitzicht over de tuinen, de heuvels en gebouwen.

het is in totaal 390 acres en omvat 3000 gebouwen.
Volgende keer nemen we wat meer tijd. Even voor de Sponsoring

CMA-CGM IS EVERYWHERE

Hier zit ook weer een verhaal aan vast. Dit mocht dus niet. Toen de politie het in de gaten kreeg werden we weggestuurd. Oef....

Stel je voor dat dit kritiek op het systeem betekend... Dan waren we waarschijnlijk opgepakt.

Zoo : De Reuzen panda

We hadden veel verwacht van de ZOO.  Die  reuzen panda was wel heel erg groot, maar hij/zij lag te slapen.  Veel andere dieren zaten zo dik achter de tralies, zodat je ze niet zo goed kon zien. Het is er wel schoon, maar de gebouwen zijn verouderd. 
Verder op is een splinternieuw Aquarium/Dolfinarium. De grootste in de wereld (zeggen ze) Er was vandaag alleen geen show. 

Acrobatiek

Op een avond hebben we ook Het theater bezocht: Het Beijing Chao Yang Theater Acrobatic world. Dit is super. Die jonge gasten dansen en balanceren op stokjes alsof het niets is. 

We vergeten het bijna, op onze kamer staat een heet water apparaat. Dat is luxe, want dat kun je s'morgens je eigen ontbijtje maken met een potje noodles

Ach er valt zo veel te vertellen. Morgen gaan we naar de Chinese Muur. 

S'middags vliegen we naar Lanzhou. 

  Ingang van de Forbidden city

 

Onze eerste blunder:

Op het plein van de hemelse vrede spreekt een meisje ons aan in het engels.
Wij dachten dat het weer een verkooptruc was. Het blijkt achteraf een studente te 
zijn die heel vriendelijk haar engels wilde uitproberen. Oef 

 


De site van Rob en jacky - gek op reizen.. 
Copyright 2003 - 2008 [rugzakreis.nl]....  - laatste wijziging : 24 augustus, 2008 .

"One Life... Live it "

Hotlinks op deze site : 

Reisverzekeringen, hypotheken,  sparen, 

Click here for the Buff Sitemultifunctionele
sjaaltjes

notarissen


Outdoor kleding sinds  1976...